Штефісто, КС

Штефісто - селективний системний гербіцид для контролю однорічних та багаторічних дводольних видів бур´янів на посівах кукурудзи.

Діюча речовина: мезотріон, 480 г/л.
Препаративна форма: концентрат суспензії (який тече).
Норма витрати препарату: 0,2-0,25 л/га.
Спектр дії: багаторічні та однорічні бур´яни.

Принцип дії:

Блокує дію важливого рослинного ензиму п-гідроксі-феніл-піруват дегідрогенази, який є природнім для фотосинтезу та блокує синтез каротиноїдів у рослин бур´янів. Без каротиноїдів світлова енергія та побічні продукти фотосинтезу руйнують хлорофіл та клітинні мембрани, в результаті відбувається швидке знебарвлення листків, слідом - некроз та загибель бур´янів. Діюча речовина швидко проникає у рослину через листя, корені та пагони, рухається акропетельно та базипітально і викликає зупинку росту чутливих бур´янів протягом 1-2 днів після застосування та повне їх знищення протягом 2-х тижнів.

Переваги препарату:

  • Контролює бур´яни, стійкі до інших гербіцидів (наприклад, паслі чорний);
  • Попереджує виникнення резистентності до препаратів із групи сульфонілсечовин;
    Ефективно контролює перерослі бур´яни. Широве вікно для застосування; висока селективність;
  • Швидка та пролонгована дія, що має вплив на другу хвилю бур´янів.

Особливості застосування:

Не рекомендується застосовувати інсектициди на основі фосфорорганічних сполук та тіокарбаматів за 7 днів до або після застосування гербіциду Штефісто, КС. Не застосовувати на посівах кукурудзи, насіння якої оброблено інсектицидами на основі фосфорорганічних сполук. Не рекомендується змішувати з мікроелементами, зокрема з цинком у будь-якій формі. За умови використання Штефісто, КС при потребі пересіву кукурудзи (посуха, приморозки, вимокання), кукурудзу можна висівати одразу. Восени того самого року можна висівати озимі ячмінь і пшеницю, райграс, а також озимий ріпак, якщо було проведено оранку. Наступної весни після оранки можна висівати соняшник, сою, сорго, ріпак, люцерну. Чутливі культури - буряки (цукрові, столові, кормові), горох, можна висівати через 18 місяців після застосування препарату Штефісто, КС. Для контролю ширшого спектру бур´янів препарат Штефісто, КС необхідно використовувати в комплексі з Штефаніка, КС (контроль злакових бур´янів). При наявності перерослих бур´янів для підвищення ефективності препарат Штефісто, КС рекомендовано застосовувати разом із Штільвет Супер (з розрахунку 0,05 л/100 л робочого розчину). Сумісний із більшістю препаратів виробництва ДДЕ ФАРМ АГ. При використанні з препаратами інших виробників необхідно проводити попередню перевірку на сумісність компонентів та фітотоксичність суміші.

Регламент застосування:

Найвища ефективність проявляється за сухої, теплої погоди. Препарат не можна застосовувати у спекотливі дні при сильному сонячному випромінюванні або при небезпеці нічних приморозків. Рекомендовано проводити обприскування при температурі від +12 до +25 ºС за допомогою наземної техніки в ранкові (до 10) і вечірні (після 18) години при мінімальних повітряних потоках. Швидкість повітря при дрібно-крапельному обприскуванні не повинна перевищувати 3 m/s(м/с), при велико-крапельному - 4 m/s(м/с). Відразу ж після кожного обприскування необхідно проводити ретельне промивання баку, магістральних трубопроводів та форсунок чистою водою. Не обприскувати по мокрим від дощу чи роси рослинам, або якщо протягом наступних 6 годин очікуються опади. Обприскування посівів кукурудзи слід проводити у фазах від 3 до 8 листків включно..

Норма витрати робочого розчину: 150-200 л/га

Тара
5 л
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
КВС ТРЕБІАНО
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie www.spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.