АСТАМІЛ

ТАРА 5 л

ПРЕПАРАТИВНА ФОРМА

Концентрат суспензії

ВЛАСТИВОСТІ

Після внесення препарату через 2-4 години чутливі бур’яни зупиняються у рості та розвитку. Перші візуальні ознаки гербіцидної дії з’являються на 3-6 день, а повне відмирання шкідливих об’єктів спостерігається на 14-28 день, в залежності від фази розвитку бур’янів, видового складу, погодних умов, які складаються після внесення, тощо.

ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Препарат Астаміл вносять лише наземним обприскуванням. Найкращі умови для внесення продукту – це температура від +15 °С до +25 °С та бур’яни, які активно вегетують та розвиваються. Відмінна дія досягається при обприскуванні однорічних злакових бур’янів у фазу 3-5 листків, за висоти багаторічних злакових бур’янів 10-15 см, однорічні дводольні бур’яни – у фазі 2-4 листки. Гербіцид сумісний з більшістю пестицидів, за винятком фосфорорганічних інсектицидів, гербіцидів з діючою речовиною бентазон. Протягом 7-10 днів після обробки бажано не проводити міжрядний обробіток ґрунту, щоб усі фізіологічні процеси у бур’янів зупинилися у повній мірі . Якщо забур’яненість посівів потребує приготування бакових сумішей, необхідно провести пробне змішування. Обов’язково звертати увагу на строки застосування препаратів-компонентів, які можуть не співпадати. Діюча речовина нікосульфурон швидко деградує у вологих і мікробіологічно активних ґрунтах, що мають кислу реакцію (pH < 7). При необхідності пересівання кукурудзи, обробленої Астамілом (заморозки, град тощо), воно може бути проведене у весняний період – лише кукурудзою або після оранки – соєю, в осінній період – озимою пшеницею або ячменем. На наступний рік можна висівати будь-яку культуру, але існує вірогідність пошкодження подальшої культури сівозміни на ґрунтах з лужною реакцією (pH > 8) у тому випадку, коли в період після застосування препарату і до посіву наступної культури переважали екстремальні посушливі умови. У такому разі потрібно звертати увагу на стійкість культур сівозміни до нікосульфурону, яка підвищується в такій послідовності: цукрові буряки > томати > гречка > льон-довгунець > пшениця > ячмінь > ріпак > овес > соя > кукурудза. Найбільш чутливими культурами до гербіциду на основі нікосульфурону є цукрові буряки, томати та картопля. Для комплексного вирішення проблем бур’янів, які непідконтрольні Астамілу (спектр дводольних бур’янів), на посівах кукурудзи можливе застосування у фазу 3-5 листків культури наступних бакових сумішей: 

Астаміл (1,0 л/га) + Альфа-Піралід (0,2-0,3 л/ га) + ПАР Альфалип Екстра (0,2 л/га) – для підсилення ефективної дії проти осоту рожевого (Cirsium arvense). 

Астаміл (1,0-1,2 л/га) + Альфа-Маїс (10 г/га) + ПАР Бустер (0,1 л/га) – для підсилення ефективної дії проти лободи (Chenopodium album), багаторічних видів бур’янів. Також для розширення спектра контролю дводольних бур’янів на посівах кукурудзи можливе застосування і у фазу 3-7 листків культури наступних бакових сумішей:

Астаміл (1,0 л/га) + Хаммер Дуо* (0,3-0,4 л/га) – для ефективної комплексної дії проти однодольних та дводольних бурянів. 

Астаміл (1-1,2 л/га) + Хаммер (20 г/га) + ПАР Бустер (0,1 л/га) – для підсилення ефективної дії проти однорічних та багаторічних дводольних бур’янів.

Астаміл (1,0 л/га) + Альфа-Маїс (10 г/га) + Хаммер (20 г/га) + ПАР Бустер (0,1 л/га) – для підсилення ефективної дії проти однорічних та багаторічних дводольних бур’янів.

МЕХАНІЗМ ДІЇ

Астаміл після нанесення швидко поглинається листям та стеблами бур’янів і переміщується до меристемних тканин. Діюча речовина відповідає за зупинку поділу клітин шляхом блокування синтезу ферменту ацетолактатсинтетази, що впливає на біосинтез основних амінокислот.

СПЕКТР ДІЇ

Чутливі бур’яни: мишій сизий, мишій зелений, плоскуха звичайна, пальчатка кровоспинна, вівсюг звичайний, сорго алепське (або гумай, з насіння й коренів), пирій повзучий, елевсина індійська, просо волосовидне, тонконіг (види), пажитниця (види), гірчиця польова, редька дика, суріпиця звичайна, щириця біла, щириця звичайна, щириця жминдовидна, гірчак шорсткий, галінсога дрібноквіткова, портулак городній, комеліна звичайна, зірочник середній, ромашка (види), грицики звичайні, талабан польовий. Середньочутливі: лобода біла, паслін чорний, канатник Теофраста, сить бульбоносна, дурман звичайний, чистець однорічний. Малочутливі: свинорий пальчастий, осот рожевий, хвощ польовий, березка польова, осот жовтий.

НОРМА ВИТРАТИ РОБОЧОЇ РІДИНИ: 200–300 л/га

ДІЮЧА РЕЧОВИНА

Нікосульфурон, 40 г/л

ПЕРЕВАГИ 

Найбільш селективний до культури серед сульфонілсечовин (навіть за умов внесення у фази 3-10 листків включно).  Відсутність післядії на наступні культури. Високоефективна дія на всі злакові бур’яни, включаючи багаторічні. Знищує як вегетативну масу, так і кореневу систему бур’яну.

Тара
5 л
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
БРАЗЕТТО
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie www.spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.