Аскра® Xpro

Інноваційний фунгіцид для контролю широкого спектру листових захворювань зернових культур

Діюча речовина:
біксафен, 65 г/л + флуопірам, 65 г/л + протіоконазол, 130 г/л
Препаративна форма:
концентрат, що емульгується
Механізм дії:
Аскра® Xpro інноваційний фунгіцид нового покоління для контролю цілого комплексу хвороб ячменю та пшениці. До складу фунгіциду входять дві діючи речовини біксафен та флоупірам які належать до класу SDHI (інгібітор сукцинатдегідрогенази), та протіоконазол з класу азолів. Завдяки механізмам дії - інгібування біксафеном функції мітохондрій в ланцюжку транспорту електронів в процесі дихання за рахунок пригнічення ферменту сукцинатдегідрогенази, інгібування протіоконазолом диметилази, ферменту, який відповідає за біосинтез стеролів, що у свою порушує цілісність клітинних стінок грибів-патогенів та призводить до загибелі останніх, а флуопірамом зупиняє функцію мітохондріального дихання в клітинах патогену (комплекс ІІ), відбувається потужний профілактичний та лікувальний контроль грибів-патогенів. Як наслідок відмічається і позитивний вплив на фізіологічний стан рослин, вони стають зеленішими з краще розвинутою листовою масою, потужнішою кореневою системою.
Властивості:
ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ

Препарат використовується на ячмені чи пшениці з метою профілактичної чи лікувальної обробки. Висока норма препарату використовується в умовах високого тиску захворювань або при запізненні з обробкою, коли патоген вже розвивається у рослинах. Вища норма використання препарату забезпечує довший контроль патогенів, відповідно зменшення норми призводить до скорочення періоду захисної дії фунгіциду. Проте все це залежить від конкретних погодньо-кліматичних умов та виду патогенів. На ячменеві перше обприскування рекомендовано у фазу ВВСН 31-32, початок виходу у трубку, друге обприскування проводиться у фазу прапорцевого листка. На пшениці рекомендовано до використання для другої обробки, у фазу прапорцевого листка, який найбільше впливає на продуктивність рослин.

Строк останньої обробки до збирання врожаю, днів: 30. Не застосовувати пізніше вказаного строку останньої обробки до збирання врожаю.
Максимальна кратність обробок: 2.
Фітотоксична дія на культурні рослини відсутня, за умови дотримання рекомендацій щодо застосування.
Строки виходу людей для проведення механізованих робіт (днів) – 3, ручних робіт – не регламентується.
Роботу з препаратом проводити з використанням засобів індивідуального захисту: респіраторів, захисного одягу, рукавиць та окулярів.

ТЕХНІКА ЗАСТОСУВАННЯ

З метою забезпечення високої якості покриття рослин робочим розчином, використовувати відповідне обладнання та дотримуватись рекомендованих норм. Рекомендований об’єм робочого розчину: 200 – 300 л/га. Рекомендовані показники якості води: твердість не більше 350 мг/л (ррm) або 0,7 мСм/cм за показником електропровідності; рН розчину в межах 6 – 7 одиниць.

Культура Об’єкт Норма витрати, л/га Макс. кількість обробок Особливості застосування
Пшениця Септоріоз, піренофороз, борошниста роса, іржа 1,25-1,5 2 Обприскування в період вегетації
Ячмінь Темно-бура плямистість, сітчаста плямистість, смугаста плямистість, облямівкова плямистість, рамуляріоз, борошниста роса, фузаріоз листя, іржа 1,0-1,25
0,6*

* - рекомендована норма для профілактичної обробки за умов невисокого тиску хвороб, двічі з інтервалом 14-21 день.

ПОШИРЕННЯ ТА ПРОНИКНЕННЯ



ЗЕЛЕНІШЕ ЛИСТЯ



СПЕКТР ДІЇ





ПЕРЕВАГИ

  • Потужна лікувально-профілактична дія
  • Підсилює стійкість рослин до стресу
  • Посилює фотосинтез у рослині
  • Збільшується маса тисячі насінин
  • Стійкість до змивання опадами вже за кілька хвилин після обробки
  • Контроль широкого спектру хвороб
  • Покращує засвоєння азоту
  • Формуляція Xpro забезпечує відмінне проникнення, утримання, поширення
 
Сумісність:

Аскра® Xpro сумісний з іншими фунгіцидами, а також інсектицидами. Але в будь-якому випадку перед застосуванням рекомендується провести попередній тест на змішуваність та зробити пробну обробку. При змішуванні з іншими продуктами (будь-які пестициди, ад´юванти чи добрива) звернутися до місцевого представника для отримання додаткової інформації. Бакові партнери до суміші повинні додаватися у такому порядку: спочатку порошки, що змочуються, далі гранули, що диспергуються у воді, наступні розчинні концентрати, концентрати суспензій та концентрати, що емульгується і масляні дисперсії. В самому кінці додаються ад´юванти та добрива. Необхідно завжди дозволяти кожному баковому партнеру повністю та рівномірно розподілитися у воді перед додаванням наступного продукту. Зверніть увагу, що фізична сумісність препаратів у багатокомпонентному баковому розчині не завжди може підтверджуватись тестовим змішуванням! Тести на змішування та на сумісність не дають можливість перевірити наявність будь-якого несприятливого фітотоксичного впливу на врожай або біологічну ефективність окремих компонентів при застосуванні в бакових сумішах! Виробник та постачальник препарату не дає ніяких гарантій і не несе жодної відповідальності щодо фізичної сумісності різних компонентів у бакових розчинах, а також за наслідки їх використання! Максимальна ефективність препарату та його безпечність по відношенню до культури проявляється при застосуванні препарату в якості одного компоненту робочого розчину чи максимум з одним баковим партнером!

Реєстраційне посвідчення:
А №07799
Тара:
5 л
 

 

Тара
5 л
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
КВС ДЖЕРСІ
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie www.spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.